EKOLOGISKT HÅRVAX

VÄLJ RÄTT HÅRSTYLINGPRODUKT

Hårvax                                                                  
KRAFTIGARE STYLE > Välj Firm hair wax
LITE STADGA ELLER FÖNKRÄM > Välj Soft Hair Wax

EKOLOGISKT HÅRSTYLING

c/o Gerds ekologiska hårstylningprodukter - Därför är det viktigt att styla sitt hår med ekologiska stylingproduker!

Om vi ska vara helt frank! Många av er har fastnat i aerosolträsket. Med andra ord hårspray. Vanligtvis ingår etanol i hårspray – det är en så pass giftig råvara att det finns rekommendationer på giftcentralen om man får i sig dessa. Se här.

När vi hör om luftföroreningar går tankarna ofta till tung industri. Faktum är att ett forskarteam från the National Oceanic and Atmospheric Administration i Colorado* har gjort en häpnadsväckande upptäckt.

Teamet undersökte kemikalier som fanns i luften i Los Angeles. Här kunde man dra slutsatsen att de allra flesta kemikalierna som utgjorde luftföroreningen kom sig av kosmetiska produkter, inte då sällan hårspray och andra sprayprodukter man applicerar på kroppen.

Vid närmare undersökning hur hemmamiljön såg ut, med tanke på att det är där produkterna används, så kunde forskarna konstatera att det var ett ännu större koncentrat negativa kemikalier för både människa och miljö i omlopp. Slutsatsen dem kom fram till var att ett hårdare regelverk behövs för vad som får och bör användas i kosmetiska produkter.

Studien påvisar att det här fenomenet är västerländskt. I fattigare delar av världen kvarstår tung industri, bil, ved- och koluppvärmning för den stora delen av luftföroreningen.

Det här är en konsekvens av att många väljer kosmetiska produkter som har godkända men tveksamma råvaror i sig. Råvaror som påvisligen är negativ för både miljö och människa.

Därför ska du välja ekologiska hårstylingprodukter

Idag kan vi erbjuda vårdande, stylande och riktigt effektgivande ekologiska stylingproukter för håret. I c/o Gerds serie har vi tagit fram både ekologiska saltvattenspray och ekologisk hårvax. Produkterna kan användas för att ge en lätt produktkänsla till att styla i.

Råd om hur du använder ekologiska hårstylingprodukter

Torkar salt i hårstylingprodukter ut håret?

Ja och nej, är det korta svaret. c/o Gerds saltvattenprodukter gör det inte. Vi arbetar med olika saltsorter som verkar skonsamt mot håret men ger en riklig effekt.

Kan man föna i någon av era stylingprodukter?

Du kan använda hårvaxet 10/10 Soft som en fönkräm. Applicera en liten mängd i håret. Ger en liten men bra stadga till håret. Både Arctic Saltspray och Birch saltspray är det mening att du ska aktivera med värme. Då får du nämligen full effekt av dem.

Att använda ekologiska stylingprodukter till håret gör så att ditt hår även får vårdande egenskaper även i stylingsammanhang. Det ger på sikt en bättre hårhälsa.

Om du redan inte följer oss på instagram – gör det! Där visar vi en hel del stylingtips med våra produkter.

Tillagd i varukorgen